Zkušební vzorek

Ingredience

korpus: 5 vajec, 200 g cukru krupice, 5 lžic oleje, 180 g hladké mouky, 20 g kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany ke šlehání, 125 g jogurtového zeesanu, 250 ml vody, 50 g hořké čokolády
krém: 200 g másla, 4 lžíce nutelly
dále: rum, višňový gel, potahovací hmota (zde white icing), ozdoby

Postup

Podle základního receptu na korpus připravíme těsto a upečeme ho na vymazeném a vysypaném plechu. Po vychladnutí rozkrojíme na třetiny. 2 lžíce višňového gelu rozmixujeme se 2 lžícemi rumu a 4 lžícemi vody. Polovinou této směsi potřeme jednu třetinu korpusu a necháme vsáknout. Pak naneseme vrstvu višňového gelu. Čokoládu nahrubo nastrouháme, smetanu ušleháme do polotuha. Zeesan rozšleháme ruční metličkou s vodou, přidáme smetanu, společně vyšleháme dotuha a vmícháme čokoládu. Polovinu hmoty rozetřeme na višňový gel a přikryjeme druhou třetinou korpusu. Celý postup zopakujeme a přiložíme poslední část piškotu. Lehce přitlačíme a dáme ztuhnout do ledničky. Máslo s nutellou důkladně vyšleháme do hladkého lehkého krému a potřeme jím celý dort ze všech stran. Znovu dáme pořádně vychladit. Nakonec dort potáhneme a libovolně dozdobíme. Jogurtový zeesan a višňový gel jsou výrobky firmy Zeelandia. V obchodech se neprodávají, je třeba je zakoupit přímo u výrobce nebo jeho obchodních zástupců.

Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek
Zkušební vzorek

Přidáno: 24.6.2009