Lanýžové pralinky
Ingredience
150 g hořké čokolády Master Martini
náplň: 100 ml smetany ke šlehání, 100 g hořké čokolády Figaro, špetka skořice, 1 lžička rumu
Postup
Smetanu s rumem zahřejeme (nevaříme). Až je horká, vsypeme nalámanou čokoládu se skořicí a na teplé plotýnce mícháme až vznikne hladká hmota. Nevařit. Odstavíme a necháme vychladnout. Zůstane tekuté.
Důlky na pralinky vytřeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a necháme v ledničce ztuhnout.
Do čokoládových důlků nalijeme po troše studené náplně, necháme trošku místa na zavíčkování. Uložíme do ledničky přes noc - náplň ztuhne.
Prázdné místo v důlku doplníme opět rozpuštěnou čokoládou a po zatuhnutí opatrně vytlačíme z formičky.
Přidáno: 29.7.2011