Bramborové knedlíky (s krupicí)

Ingredience

asi 1 kg brambor, 2 - 3 vejce (podle velikosti), 200 - 300 g dětské krupice, sůl, kmín

Postup

Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtky a v osolené vodě uvaříme společně se špetkou kmínu doměkka. Z uvařených brambor slijeme vodu a šťouchadlem je důkladně rozšťoucháme. Přidáme celá vejce, osolíme a vařečkou promícháme. Postupně přisypáváme krupici, vařečkou vypracováváme těsto. Až je dostatečně husté, vyklopíme je z hrnce na vál posypaný krupicí, ještě rukama prohněteme a rozdělíme na čtvrtiny. Vyválíme čtyři stejné válečky, které vaříme v páře asi 20 minut. Knedlíky krájíme až trošku zchladnou.

Bramborové knedlíky (s krupicí)

Přidáno: 23.3.2008