Šoulet

Ingredience

300 g hrachu, 200 g krup, 2 velké cibule, 3 lžíce sádla, 8 - 10 stroužků česneku, sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření

Postup

Hrách a kroupy den předem propláchneme a namočíme do studené vody, každé zvlášť. Druhý den podle potřeby dolijeme vodu a uvaříme doměkka. Hrách vařím společně s bobkovými listy a novým kořením. Po uvaření scedíme a smícháme (koření z hrachu vybereme). Osolíme, opepříme, vmícháme cibuli osmaženou na sádle a podle chuti přidáme rozmačkaný česnek. Můžeme podávat jako samostatný pokrm s kyselým okurkem nebo jako přílohu k pečenému masu.

Šoulet
Šoulet

zdroj: www.recepty.czweb.org

Přidáno: 9.3.2008