Křupavé dalamánky

Ingredience

280 ml vody, 2 lžíce oleje, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 400 g hladké mouky, 100 g celozrnné žitné mouky, 2 lžíce sušené bramborové kaše, 1 lžička mletého kmínu, 20 g čerstvých kvasnic
olej na potření

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Příprava těsta. Po vykynutí těsto na vále rozdělíme na 12 přibližně stejných kousků a z každého vytvarujeme váleček. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme dalších dvacet minut kynout. Pak každý potřeme olejem a plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme do zezlátnutí povrchu asi 25 minut. Po vytažení z trouby necháme vychladnout přikryté utěrkou.

Křupavé dalamánky
Křupavé dalamánky
Křupavé dalamánky
Křupavé dalamánky

zdroj: internet

Přidáno: 19.2.2008