Obyčejné domácí rohlíky

Ingredience

350 ml mléka, 600 g pšeničné mouky hladké, 60 g změklé hery, 1 lžička soli, 1 lžička přírodního cukru, 30 g čerstvých kvasnic, hladká mouka na vál, 1 bílek na potření, semínka na posypání

Postup

Suroviny vložíme do pekárny a zapneme program těsto. Po vykynutí těsto rozdělíme na dva nebo tři stejné díly a každý rozválíme na kruhovou placku o tloušťce 0,5 - 1 cm. Placku rádýlkem rozkrájíme na osm stejných výsečí. Každou srolujeme od delší strany směrem ke špičce. Rohlíky klademe na plech vyložený papírem na pečení a upravíme do tvaru podkovy. Potřeme je bílkem, můžeme posypat semínky, necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v troubě.

Obyčejné domácí rohlíky

Část hladké mouky můžeme nahradit špaldovou celozrnnou.
Před svinutím rohlíků můžeme každý dílek potřít kečupem.

Přidáno: 26.12.2006