Kváskové housky

Ingredience

kvásek: 20 g kvásku, 166 g celozrnné špaldové mouky, 166 g vody
přidat: 90 g vody, 334 g hladké mouky, 60 g sádla, 2 lžičky soli

Postup

Do mísy dáme kvásek, špaldovou mouku a vodu. Dobře promícháme, přikryjeme fólií a necháme 12 hodin v pokojové teplotě.

V míse smícháme hladkou mouku se solí, přidáme vodu, změklé sádlo a obsah první mísy. Ručně nebo v robotu vypracujeme hladké měkké těsto a přikryté utěrkou necháme 1-1,5 hodiny kynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na stejné dílky a upleteme housky. Uložíme je na plech s papírem na pečení, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 2-3 hodiny.

Nakynuté potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky (není nutné).

Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a upečeme dozlatova.

Kváskové housky
Kváskové housky
Kváskové housky
Kváskové housky
Kváskové housky
Kváskové housky
Kváskové housky
Kváskové housky

zdroj: http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-chleba/

Přidáno: 20.8.2014