Nadýchané rohlíky

Ingredience

500 g polohrubé mouky, 250 ml vlažné vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 3 lžíce oleje, 20 g čerstvého droždí
na povrch: 1 bílek, semínka na posypání

Postup

Do vody rozdrobíme droždí, přisypeme cukr a necháme rozpustit.

Zasypeme moukou, osolíme, přidáme olej a vařečkou nebo robotem vypracujeme hladké vláčné těsto.

Uložíme je do misky a misku i s těstem vložíme na hodinu do igelitky.

Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme kulatý bochník. Ten rukama nebo válečkem zploštíme na malý kruh a rozkrojíme na čtvrtiny.

Každý cíp takto vzniklého "trojúhelníku" válečkem protáhneme (rozválíme), aby byl delší a srolujeme rohlíky od širší strany ke špičce.

Naskládáme je na plech s papírem na pečení, celý plech vložíme do igelitky a necháme 45-60 minut kynout.

Nakynuté rohlíky potřeme rozšlehaným bílkem a posypeme semínky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C a pečeme do zezlátnutí, asi 15 minut.

Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky
Nadýchané rohlíky

Přidáno: 24.7.2015