Pivní rohlíky

Ingredience

200 g hladké mouky, 200 g polohrubé mouky, 1 lžíce soli, 1 lžíce cukru, 2 lžičky instantího droždí (nebo 20 g čerstvého), 1 vrchovatá lžíce změklého sádla, 200 ml piva
na potření: 3 lžíce mléka, špetka soli
na posypání: kmín, hrubá sůl

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto (ručně nebo v robotu nebo v pekárně). Je-li příliš husté, zředíme trochou teplé vody. Necháme nakynout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků a zformujeme kuličky. Každou rozválíme na ovál a smotáme. Každý váleček rukama rozválíme na delší tenký rohlík. Klademe je na plech s papírem na pečení ohnuté do oblouku.

Na plechu necháme pod utěrkou asi půl hodiny kynout. Pak potřeme osoleným mlékem a posypeme kmínem a hrubou solí.

Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C, ztlumíme na 180-190°C a upečeme dorůžova (cca 20 minut).

Pivní rohlíky
Pivní rohlíky
Pivní rohlíky
Pivní rohlíky
Pivní rohlíky
Pivní rohlíky

zdroj: http://bonvivani.sk

Přidáno: 2.2.2014