Salámové rohlíčky

Ingredience

1 kg polohrubé mouky, 4 dl mléka, 3,5 dl oleje, 300 g krájeného trvanlivého salámu, 25 g droždí, 1 kypřicí prášek do pečiva, 3 žloutky, 1 lžička soli, špetka cukru, bílek na potření, kmín na posypání, mouka na vál

Postup

Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, 2 lžíce mouky a necháme vzejít kvásek. Mouku promícháme s kypřicím práškem a solí. Přidáme zbylé mléko, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Dobře propracované těsto necháme asi 40 minut kynout. Potom je rozdělíme na osm částí. Z každé vytvarujeme bochníček, který rozválíme do tvaru kulatého plátu a rozkrájíme na osm částí. Každou výseč pokryjeme kolečky salámu a stočíme od širší strany ke špičce. Rohlíčky vytvarujeme do oblouku, přeneseme je na plech a necháme 10 minut kynout. Pak je potřeme rozšlehanými bílky a posypeme kmínem. Rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a krátce zapečeme. Poté snížíme teplotu na 180°C a dopečeme dozlatova.

Salámové rohlíčky

Na fotografii jsou rohlíčky z poloviční dávky.
zdroj: časopis Žena a kuchyně

Přidáno: 19.2.2007