Semínkové bagely

Ingredience

100 ml mléka, 100 ml vody, 1 vejce, 1 lžička soli, 1 lžička cukru, 100 g másla, 100 g sádla, 250 g hladké mouky, 350 g polohrubé mouky, 40 g čerstvého droždí
1 vejce na potření, semínka na posypání

Postup

Máslo se sádlem necháme rozpustit (společně) a vychladnout.

Do nádoby pekárny vložíme všechny suroviny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

Nakynuté těsto na pomoučeném vále rozválíme na tloušťku cca 1,5 cm. Větším hrnkem vykrájíme kolečka, z nichž vykrajovátkem vykrojíme střed.

Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme přibližně 15 minut kynout.

Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme libovolnými semínky. Upečeme dozlatova (190°C, 20 minut).

Semínkové bagely
Semínkové bagely
Semínkové bagely
Semínkové bagely

Přidáno: 23.8.2011