Ořechová bílková roláda

Ingredience

těsto: 6 bílků, 0,75 hrnku krystalového cukru, 0,5 hrnku polohrubé mouky, 0,5 hrnku mletých ořechů, 1 lžička prášku do pečiva

náplň: 200 ml smetany ke šlehání, 200 g tvarohu, 3 lžíce cukru, 3 lžíce vaječného likéru, 2 lžíce želatinového ztužovače za studena

Postup

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zlehka vmícháme mouku smíchanou s ořechy a práškem do pečiva.

Těsto rozetřeme na papír na pečení potřený olejem a upečeme (200°C, 8-9 minut).

Upečený plát poprášíme moučkovým cukrem, srolujeme a necháme vychladnout.

Všechny suroviny na náplň vložíme do misky a ručním elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém.

Vychladlou roládu rozmotáme, potřeme krémem a znovu srolujeme. Necháme v ledničce ztuhnout aspoň dvě hodiny (lépe přes noc).

Přidáno: 17.4.2017