Pruhovaná roláda

Ingredience

těsto: 6 vajec, 140 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 1 lžíce kakaového prášku
náplň: 250 ml smetany na šlehání, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce višňového gelu

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně zašleháme cukr. Pak vešleháme postupně žloutky a mouku.
Polovinu těsta oddělíme a zašleháme do ní lžíci kakaa.
Bílé těsto přelijeme do jednoho mikrotenového sáčku, hnědé do druhého. Jednomu sáčku s těstem ustříhneme jeden růžek a vzniklým otvorem vytlačíme těsto na plech vyložený papírem na pečení do několika pruhů.
Pak ustříheme růžek druhému sáčku s těstem a to nastříkáme do mezer. Povrch uhladíme zlehka stěrkou a plech vložíme do trouby vyhřáté na 180-190°C. Pečeme cca 8-10 minut.
Ihned po vytažení z trouby stáhneme plát z plechu i s papírem a necháme vychladnout.
Smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a pak vešleháme višňový gel. Náplň rozetřeme na studený plát a pevně srolujeme. Dáme vychladit.
Roládu můžeme plnit i jinou libovolnou náplní,např. máslovým krémem, marmeládou, nebo jen samotnou šlehačkou.

Pruhovaná roláda
Pruhovaná roláda
Pruhovaná roláda
Pruhovaná roláda
Pruhovaná roláda
Pruhovaná roláda
Pruhovaná roláda

Přidáno: 23.2.2010