Rychlá kakaová roláda

Ingredience

těsto: 5 vajec, 5 lžic krystalového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 1 lžíce kakaa

krém: 200 g tvarohu (z vaničky), 1 kelímek smetany ke šlehání (180-200 g), 1 vanilkový cukr, 1-2 lžíce moučkového cukru

dále: drobné ovoce (borůvky, rybíz, maliny, ...), kakao na posypání, kousek másla na plech

Postup

Na plech položíme papír na pečení a potřeme ho máslem.

Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh.

Přidáme žloutky a krátce je do sněhu zašleháme.

Přes sítko přisypeme mouku smíchanou s kakaem a zlehka všechno vařečkou smícháme v těsto (připomíná spíše nadýchanou pěnu).

Těsto rovnoměrně rozetřeme na papír potřený máslem a plech vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 10 minut.

Po upečení těsto ihned stáhneme i s papírem z plechu a překlopíme ho na vlhkou utěrku. Papír z těsta sloupneme a upečený plát i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout.

Do misky vložíme tvaroh, vanilkový cukr a přilejeme smetanu. Ručním elektrickým šlehačem ušleháme hladký krém. Podle chuti ho můžeme přisladit moučkovým cukrem.

Vychladlý piškot rozmotáme, potřeme ho krémem a na ten rozsypeme hrst ovoce. Roládu pevně zamotáme a dáme vychladit do ledničky.

Před krájením ji přes sítko poprášíme kakaem.

Přidáno: 24.8.2019