Citronová babeta

Ingredience

4 vejce, špetka soli, 220 g moučkového cukru, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 100 ml vody, 100 ml oleje, šťáva ze dvou citronů, kůra z jednoho citronu

moučkový cukr na pocukrování

Postup

Žloutky s cukrem ušleháme.

Do pěny zašleháme postupně olej a vodu.

Přidáme citronovou šťávu a kůru, mouku smíchanou s práškem do pečiva a promícháme.

Nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků a špetky soli.

Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy.

Pečeme při 150°C asi hodinu (zkontrolujeme špejlí).

Po upečení babetu vyjmeme z formy a bohatě pocukrujeme.

Přidáno: 24.11.2017