Čokoládové tartaletky
Ingredience
těsto: 225 g hladké mouky, 75 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 1 vejce, 150 g másla
náplň: 250 g hořké čokolády, 100 g másla, 250 g smetany ke šlehání, 50 g krystalového cukru, 80 g sušených višní
na ozdobu: posekané pistácie, pražené ořechy kešu, drcené kakaové boby
Postup
Na vál přesejeme mouku s moučkovým cukrem. Přidáme vanilkový cukr, celé vejce, máslo a rukama rychle zpracujeme na hladké těsto.
Těsto rozválíme a vyložíme jím 8 formiček na tartaletky. Dno propícháme vidličkou a dáme je upéct (180°C, 15 minut).
V rendlíku necháme rozpustit máslo. Do teplého rozlámeme čokoládu, přisypeme cukr a nalijeme smetanu. Za stálého míchání zahříváme, až vznikne hladká lesklá hmota (nevaříme). Odstavíme z plotýnky a vmícháme sušené višně.
Čokoládovou náplň rozdělíme do upečených vychladlých tartaletek a povrch posypeme ořechy a kakaovými boby.
V chladu necháme ztuhnout.
Přidáno: 15.11.2016