Dia dezert s kokosem

Ingredience

korpus: 3 vejce, špetka soli, 20 g práškového sladidla ze stevie, 60 g dětské krupičky, 150 g najemno nastrouhaných jablek (2 středně velká), 15 g kakaa

dále: 200 g smetany ke šlehání + 0,5 lžičky sladidla, 2 lžíce meruňkové dia-marmelády, hrst jemně strouhaného kokosu, ovoce na ozdobu

Postup

Žloutky se sladidlem ušleháme do pěny.

Vmícháme krupičku smíchanou s kakaem a nastrouhaná jablka. Necháme půl hodiny stát.

Pak ušleháme sníh z bílků a špetky soli. Zlehka vmícháme do těsta a vylejeme ho do formy (23 cm) s vymazaným a vysypaným dnem.

Formu vložíme do trouby vyhřáté na 200°C, ihned ztlumíme na 180°C a pečeme půl hodiny (zkusíme špejlí).

Upečený korpus necháme chvíli odpočinout. Pak objedeme nožem a odstraníme boční část formy a korpus přemístíme na tácek.

Vychladlý potřeme marmeládou, na ni rozetřeme smetanu ušlehanou se sladidlem a posypeme hustě kokosem.

Při podávání dozdobíme kouskem ovoce.

Přidáno: 7.7.2016