Voňaví zajíčci

Ingredience

300 ml mléka, 560 g hladké mouky, 1 vejce, 80 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 100 g změklého másla (použila jsem heru), 1 prášek do pečiva, 2 lžíce mletých ořechů, 1 lžička skořice, 1 vejce na potření

Postup

Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkový cukr. Přidáme všechno ostatní a vařečkou smícháme. Až se hmota spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Pak ukrajujeme kousky, z tenkého válečku smotáme spirálu jako tělíčko zajíce, malý oválek do poloviny rozřízneme - hlava s ušima (viz foto), z malé kuličky uděláme ocásek. Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 10 minut při 200°C. Hotovým zajíčkům vyrobíme oči zapíchnutím hřebíčku a pocukrujeme je.

Voňaví zajíčci
Voňaví zajíčci
Voňaví zajíčci
Voňaví zajíčci

zdroj: slovenský časopis Dobré jedlo

Přidáno: 23.3.2008