Perníčci

Ingredience

600 g hladké mouky, 250 g moučkového cukru, 75 g hery, 3 malá vejce, 2 lžíce rumu, 5 lžic medu, 1,5 lžíce sody, 2 lžíce perníkového koření, lentilky
1 vejce na potření

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme na vále hladké těsto. Můžeme ho do druhého dne odložit do chladu, ale není to nutné.

Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme panáčky. Skládáme je na plech s papírem na pečení a do každého zlehka vmáčkneme 2 lentilky jako knoflíky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a upečeme (8-10 minut, podle velikosti).

Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vejcem.

Vychladlé dozdobíme bílkovou polevou.

Perníčci
Perníčci
Perníčci
Perníčci

Přidáno: 21.1.2011