Červený salát s bramborami
Ingredience
4 malé červené řepy, 6 středně velkých brambor, 1 velká cibule, 3 vejce uvařená natvrdo, hrst cherry rajčat
zálivka: 80 ml olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 stroužky česneku, 2 lžíce posekané petrželové natě
180 g zakysané smetany
Postup
Řepu a brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vychladlé oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a posekáme nadrobno, rajčátka nakrájíme na poloviny nebo čtvrtiny (podle velikosti), vejce na drobné kostičky.
Olej podle chuti osolíme, opepříme a smícháme s rozmačkaným česnekem a petrželovou natí.
Ve větší míse všechno dohromady promícháme, nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.
zdroj: www.albert.cz
Přidáno: 20.8.2019