Křišťálový salát s hráškem
Ingredience
600 g křišťálových sleďů, 2 cibule, 3 větší naložené sladkokyselé okurky, 5 vajec uvařených natvrdo, 1 hrnek mraženého hrášku, 2 vrchovaté lžíce kopru, sůl, mletý pepř, 4 lžíce bílého jogurtu, 4 lžíce majonézy
Postup
Hrášek nasypeme do vařící vody a znovu ji přivedeme k varu. Po půl minutě hrášek vylejeme do cedníku, prolejeme studenou vodou a necháme okapat.
Sledě nakrájíme na nudličky, oloupanou cibuli na tenká půlkolečka, okurky na tenké plátky, vejce na kostičky a všechno promícháme.
Přidáme okapaný hrášek, majonézu, jogurt a kopr.
Podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
V chladu necháme chvíli uležet a poté podáváme s pečivem.
Přidáno: 9.11.2018