Kuskusový salát s treskou

Ingredience

1 větší nebo 2 menší filety tresky (celkem cca 500 g)

1 hrnek celozrnného kuskusu (200 g), 2 hrnky zeleninového vývaru, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 plechovka ančoviček (45 g), sůl, drcený kmín, mletý pepř, 1 žlutá paprika, 200 g hrášku (čerstvý nebo mražený), hrst černých oliv, hrst posekané zelené petrželky, 1 naťová cibulka, citronová šťáva

Postup

Omytou papriku zbavíme semínek a žeber a pokrájíme ji na drobné kostičky.

Rybí filet omyjeme, osušíme a z obou stran osolíme a okmínujeme.

V hlubší pánvi rozpálíme olej s máslem a rybu na něm z obou stran opečeme dozlatova. Pak ji vyjmeme z pánve.

Do výpeku v pánvi nasypeme papriku, hrášek a ančovičky. Za častého zamíchání opékáme 3 minuty.

Potom přisypeme kuskus, promícháme a pánev odstavíme z plotny. Přilejeme do ní vařící vývar, přikryjeme ji pokličkou a necháme 10 minut stát. Vývar se vsákne do kuskusu a ten nabobtná.

Zatím pokrájíme olivy na tenká kolečka, petrželku a cibulovou nať nadrobno.

K hotovému kuskusu přimícháme olivy, petrželku a cibulovou nať. Podle chuti opepříme, dosolíme a okyselíme troškou citronové šťávy.

Salát naservírujeme na talíř a na něj položíme kousek ryby.

Přidáno: 21.7.2018