Středomořský bramborový salát

Ingredience

600 g uvařených brambor, 100 g černých oliv, 100 g sušených rajčat naložených v oleji, 1 malá červená cibule, hrst čerstvé petrželové nati, hrst čerstvých lístků bazalky, 4 lžíce olivového oleje, šťáva z půlky limetky, 1 lžička soli, čerstvě mletý pepř, kozí sýr

Postup

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na kostky a dáme do misky.

Rajčata pokrájíme na proužky, olivy na kolečka, oloupanou cibuli na co nejtenčí půlkolečka, bylinky posekáme. Všechno přidáme k bramborám.

Olej s limetkovou šťávou nalijeme do hrníčku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Zálivku nalejeme na salát a lžící smícháme všechno dohromady.

Na talíři salát posypeme rozdrobeným sýrem.

Přidáno: 11.5.2018