Vlašák ze zelí

Ingredience

500 g kysaného zelí, 1 velká cibule, 200 g měkkého salámu, 100 g tvrdého sýra, 4 vejce uvařená natvrdo, 1 malá plechovka hrášku, 150-200 g zakysané smetany, 100 ml majonézy, 2 lžíce hořčice, sůl, mletý pepř

Postup

Zelí propláchneme studenou vodou a necháme okapat, případně vodu vymačkáme. Překrájíme ho na menší kousky. Smícháme s pokrájenou cibulí. Salám, sýr a vejce pokrájíme na kostičky a společně s hráškem vmícháme k zelí.
V misce smícháme smetanu s majonézou, hořčicí a vmícháme do salátu. Podle chuti osolíme a opepříme.
Podáváme s čerstvým pečivem.

Vlašák ze zelí

Přidáno: 28.1.2009