Vrstvený salát

Ingredience

1 sklenička sterilovaného celeru (340 g), 1 plechovka sterilované cukrové kukuřice (340 g), 1 plechovka ananasového kompotu (400 g), 1 pórek, 1 malá hlávka ledového salátu, 350 g šunky, 200 g goudy, 6 vajec uvařených natvrdo, 200 ml majonézy, 200 ml zakysané smetany, sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

Celer, kukuřici a ananas scedíme (každé zvlášť) a necháme okapat, ananas pak pokrájíme na drobné kousky.

Očištěný pórek i ledový salát nakrájíme nadrobno, šunku na kostičky, vejce na plátky, sýr nahrubo nastrouháme. Majonézu smícháme se zakysanou smetanou.

Na dno skleněné mísy rozprostřeme okapaný celer a na něj postupně vrstvíme další suroviny (nepromícháváme): kukuřici, pórek, ananas, šunku, ledový salát a vejce. Povrch vajec v míse osolíme, opepříme a na ně rozetřeme majonézu smíchanou se smetanou.

Posypeme sýrem. Na povrch přiložíme potravinářskou fólii (aby sýr neosychal) a uložíme do ledničky do druhého dne uležet.

Podáváme s čerstvým pečivem.

Vrstvený salát
Vrstvený salát
Vrstvený salát
Vrstvený salát
Vrstvený salát

Přidáno: 10.1.2014