Klobásový pudink

Ingredience

300 g najemno postrouhané klobásy, 20 g sádla, 30 g hrubé mouky, 200 ml mléka, 3 vejce, sůl, chilli, pažitka, brusinky

Postup

Klobásy oloupeme a najemno nastrouháme nebo pomeleme. V hrnci rozpustíme sádlo, přidáme mouku a usmažíme jíšku. Zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout. Do vlažné kaše přidáme žloutky, postrouhanou klobásu, osolíme, okořeníme a elektrickým šlehačem rozšleháme na hladkou hmotu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh a společně s pažitkou vmícháme do našlehané směsi. Hmotu urovnáme do bábovkové formy vymazané sádlem. Papír na pečení zmačkáme, namočíme a vyždímáme. Překryjeme jím formu a provázkem ho pod okrajem přivážeme. Do velkého hrnce dáme pařák na ohřívání knedlí a vody tolik, aby sahala akorát po pařáček. Přivedeme k varu, na pařák postavíme bábovku a pod pokličkou vaříme 40 minut. Uvařený pudink vytáhneme z hrnce a necháme vychladnout. Vyklopíme na talíř a ozdobíme brusinkami a pažitkou. Podáváme s pečivem a zeleninovým salátem.

Klobásový pudink
Klobásový pudink
Klobásový pudink
Klobásový pudink
Klobásový pudink

Přidáno: 19.6.2009