Rychlé langoše

Ingredience

500 g hladké mouky, 200 g bílého jogurtu nebo kysané smetany, 0,5 lžičky sody, 42 g droždí, 250 ml mléka, 1 lžička cukru, špetka soli, tuk na smažení, česnek, voda, sůl na potření

Postup

Do misky dáme vlažné mléko, lžičku cukru, lžíci hladké mouky, rozdrobíme droždí, zamícháme a necháme asi 10 minut vykynout. V míse smícháme hladkou mouku, jogurt nebo smetanu, špetku soli a sodu. Přidáme vykynutý kvásek a umícháme těsto. Ihned tvoříme bochánky, které roztahujeme na požadovanou velikost, asi jako bramboráky. V pánvi na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách. V hrnečku rozmícháme trochu vody nebo oleje se solí a prolisovaným česnekem a touto směsí upečené langoše potíráme. Před podáváním potřeme kečupem a posypeme strouhaným sýrem.

Rychlé langoše

Přidáno: 26.12.2006