Langoše z ledničky

Ingredience

30 g čerstvého droždí, sůl, 600 g hladké mouky, 500 ml mléka, špetka cukru, tuk na smažení

Postup

Do mísy rozdrobíme droždí a pořádně posolíme. Vařečkou rozemneme dohromady a jakmile se začne droždí roztékat, zasypeme je moukou, přidáme cukr, zalijeme mlékem a dobře promícháme. Vařečkou vypracujeme hladké těsto. Mísu s těstem uložíme do ledničky minimálně na 5 hodin (může tam prý zůstat i několik dní - nemám ověřeno).
Z vykynutého těsta odkrajujeme lžící kousky, zformujeme do bochánku a necháme chvíli na pomoučeném válu kynout. Zatím rozpálíme tuk, každý bochánek v ruce roztáhneme do všech stran co nejvíc doplacata a vkládáme do rozpáleného tuku. Z obou stran osmažíme dozlatova.
Hotové langoše potíráme čímkoliv co rádi, např. křenovou šlehačkou, kečupem a posypat sýrem, povidly, ochuceným tvarohem (slaným i sladkým), ...

Langoše z ledničky
Langoše z ledničky
Langoše z ledničky
Langoše z ledničky
Langoše z ledničky
Langoše z ledničky

Přidáno: 13.6.2009