Bylinková pražma královská

Ingredience

2 pražmy královské, po hrsti tymiánu, petrželové natě a libečku, sůl, drcený kmín, máslo, olivový olej

Postup

Očištěné ryby osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř. Do každé ryby vložíme po troše bylinek.

Pekáček vytřeme olejem a uložíme do něho ryby. Na každou položíme kousek másla, část bylinek přidáme k rybám.

Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 20-30 minut (podle velikosti ryb).

V plechovém hrnku necháme rozpustit 3 lžíce másla a do tekutého vmícháme nadrobno posekané bylinky.

Na talíř servírujeme po půlce ryby, kterou přelijeme bylinkovým máslem.

Vhodnou přílohou je bramborová kaše, kuskus nebo jáhly.

Přidáno: 12.5.2018