Bylinková pražma královská
Ingredience
2 pražmy královské, po hrsti tymiánu, petrželové natě a libečku, sůl, drcený kmín, máslo, olivový olej
Postup
Očištěné ryby osolíme a okmínujeme zvenku i zevnitř. Do každé ryby vložíme po troše bylinek.
Pekáček vytřeme olejem a uložíme do něho ryby. Na každou položíme kousek másla, část bylinek přidáme k rybám.
Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 20-30 minut (podle velikosti ryb).
V plechovém hrnku necháme rozpustit 3 lžíce másla a do tekutého vmícháme nadrobno posekané bylinky.
Na talíř servírujeme po půlce ryby, kterou přelijeme bylinkovým máslem.
Vhodnou přílohou je bramborová kaše, kuskus nebo jáhly.
Přidáno: 12.5.2018