Kari rybka

Ingredience

rybí filety (nejlépe pangasius), citronová šťáva, sůl, drcený kmín, 1 lžička kari koření, 250 ml smetany na vaření, 1 rovná lžíce hladké mouky, 1 cibule, olej

Postup

Rybí filety pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet. Pak je osušíme a z obou stran osolíme a okmínujeme. Překrájíme je na menší kousky a z obou stran prudce opečeme na rozpáleném oleji. Vyndáme z pánve a ve výpeku osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme kari, mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme trochou vody, rozmícháme, přidáme smetanu a přivedeme k varu. Je-li třeba, můžeme ještě přidat vodu. Pak do omáčky vložíme opečené ryby a pod pokličkou asi 5 minut společně podusíme.
Podáváme s rýží.

Kari rybka

Přidáno: 20.6.2009