Losos s máslovými žampiony

Ingredience

1 filet z lososa 300 g, 300 g žampionů, 3 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl

marináda: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 2 lžíce najemno posekaného čerstvého kopru

Postup

Na marinádu vidličkou rozšleháme v hrníčku olej, citronovou šťávu, sůl a kopr.

Lososa omyjeme, osušíme, rozkrojíme na dvě porce a z obou stran vetřeme marinádu. Zbytkem marinády rybu polejeme a necháme 1-2 hodiny odpočívat.

Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky.

V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, lžíci másla a lososa z každé strany prudce opečeme dozlatova (cca 2-3 minuty z každé strany).

Rybu vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.

Do výpeku v pánvi přidáme 2 lžíce másla, žampiony a za častého míchání je opečeme do změknutí. Během opékání je lehce osolíme.

Jako přílohu můžeme použít bulgur, kuskus nebo uvařené brambory.

Přidáno: 26.7.2018