Losos s máslovými žampiony
Ingredience
1 filet z lososa 300 g, 300 g žampionů, 3 lžíce másla, 2 lžíce olivového oleje, sůl
marináda: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, sůl, 2 lžíce najemno posekaného čerstvého kopru
Postup
Na marinádu vidličkou rozšleháme v hrníčku olej, citronovou šťávu, sůl a kopr.
Lososa omyjeme, osušíme, rozkrojíme na dvě porce a z obou stran vetřeme marinádu. Zbytkem marinády rybu polejeme a necháme 1-2 hodiny odpočívat.
Žampiony očistíme a nakrájíme na silnější plátky.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje, lžíci másla a lososa z každé strany prudce opečeme dozlatova (cca 2-3 minuty z každé strany).
Rybu vyjmeme z pánve a odložíme do tepla.
Do výpeku v pánvi přidáme 2 lžíce másla, žampiony a za častého míchání je opečeme do změknutí. Během opékání je lehce osolíme.
Jako přílohu můžeme použít bulgur, kuskus nebo uvařené brambory.
Přidáno: 26.7.2018