Mořský okoun na bramborách

Ingredience

2-3 mořští okouni, trochu oleje, 1 stroužek česneku, pár větviček zelené petrželky, brambory, 3 snítky čerstvého rozmarýnu, sůl

Postup

Do 3-4 lžic oleje vmícháme rozmačkaný česnek, nadrobno posekanou petrželku a větší špetku soli.

Rozmražené, omyté a osušené ryby potřeme zvenku i zevnitř ochuceným olejem a necháme chvíli uležet.

Oloupané brambory pokrájíme na centimetrová kolečka a promícháme se 2-3 lžícemi oleje a nadrobno posekaným rozmarýnem. Nasypeme je na plech vyložený papírem na pečení a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po deseti minutách brambory na plechu promícháme a položíme na ně ryby. Vrátíme do trouby a pečeme doměkka, asi 25 minut. V polovině pečení můžeme ryby obrátit.

Mořský okoun na bramborách
Mořský okoun na bramborách
Mořský okoun na bramborách
Mořský okoun na bramborách
Mořský okoun na bramborách
Mořský okoun na bramborách
Mořský okoun na bramborách

Přidáno: 5.8.2014