Mořský vlk na citronech

Ingredience

1 mořský vlk, 1 citron, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička nadrobno posekaného kopru (můžeme použít i sušený), 1 lžička soli

Postup

Rybu omyjeme a osušíme. Citron nakrájíme na kolečka.

V hrníčku smícháme olej s citronovou šťávou, solí a koprem. Touto směsí vydatně potřeme rybu zevnitř i zvenku.

Pekáček vytřeme olejem a rozložíme do něj kolečka citronu. Na ně uložíme rybu. Pokud nám zbyl ochucený olej, nalejeme ho na rybu. Podlejeme troškou vody (3-4 lžíce).

Pekáček vložíme do trouby vyhřáté na 210°C a pečeme asi 30 minut.

Před konzumací odřízneme hlavu a sloupneme kůži se šupinami (jde to velice snadno).

Přidáno: 17.4.2018