Pangasalát

Ingredience

600 g pangasia, citron, 1 menší pórek, 1 větší mrkev, 1 červená paprika, půlka žluté papriky, 3 lžičky sušené petrželové natě nebo hrst čerstvé, sůl, koření na ryby, mletý pepř, sušený česnek, olivový olej, 200 g bílého jogurtu

Postup

Rybu necháme rozmrznout, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut uležet. Pak nakrájíme na kostičky, posypeme kořením, česnekem, lehce osolíme a na trošce oleje opečeme za stálého míchání dozlatova. Necháme vychladnout.
Pórek nakrájíme nadroboučko, papriky na malé kostičky, mrkev nahrubo nastrouháme. Všechno smícháme s vychladlou rybou, přidáme petržel, jogurt, dobře promícháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Necháme asi hodinu uležet.
Podáváme s pečivem, nejlépe celozrnným.

Pangasalát

zdroj: Hana Knödler

Přidáno: 3.2.2009