Platýz na másle

Ingredience

800 g filetů z platýza, sůl, mletý pepř, 100 g másla, trošku citronové šťávy, 2 lžíce olivového oleje, hladká mouka.

Postup

Rybí filety z obou stran osolíme, opepříme a lehce obalíme v mouce.

Na rozpálenou pánev kápneme olej a vložíme rybu. Až se dolní strana opeče dozlatova (asi za dvě minuty), opatrně otočíme, zeslabíme trochu plamen a opečeme rybu i z druhé strany.

K téměř hotové rybě přidáme máslo a rozpuštěným chvíli přeléváme (lžící) rybu na pánvi.

Až máslo zezlátne, vypneme plotýnku, obsah pánve zakápneme citronovou šťávou a ihned podáváme.

Na talíři přelijeme rybu máslem z pánve a podáváme s vařenými bramborami posypanými posekanou petrželkou.

Platýz na másle
Platýz na másle

Přidáno: 25.1.2014