Pstruh na másle se šalvějí

Ingredience

4 pstruzi, 3 lžíce másla, sůl, drcený kmín, 2 snítky čertsvé šalvěje, citron

Postup

Očištěné, omyté a osušené pstruhy ze všech stran i zevnitř lehce posolíme, okmínujeme a pokapeme citronovou šťávou. Dovnitř každé ryby vložíme 2-3 šalvějové lístky.

Pekáček pořádně vymažeme máslem a ryby do něho naskládáme. Na každou ještě položíme kousíček másla.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a upečeme (asi 20 minut).

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Pstruh na másle se šalvějí
Pstruh na másle se šalvějí
Pstruh na másle se šalvějí
Pstruh na másle se šalvějí

Přidáno: 5.8.2010