Rybí sekaná s ovesnými vločkami

Ingredience

600 g filet z tresky, 1 cibule, 1 rohlík, 2 vejce, 2 lžíce másla, hrst ovesných vloček, sůl, mletý pepř, muškátový oříšek, 2 stroužky česneku, petrželová nať

Postup

Rybu z obou stran osolíme.

Na rozpáleném másle orestujeme nadrobno posekanou cibuli do zesklovatění. Přidáme rybu, podlejeme trošičkou horké vody a pod pokličkou podusíme do změknutí (cca 15 minut).

Rohlík nakrájíme na malé kostičky.

Rybu rozmačkáme vidličkou nebo rukama rozdrobíme a přidáme k rohlíku i se šťávou, ve které se ryba dusila. Promícháme a štávu necháme vsáknout do rohlíku.

Pak přidáme celá vejce, nadrobno posekanou petrželku, rozmačkaný česnek, opepříme, přistrouhneme trošku muškátového oříšku a důkladně promícháme.

Podle potřeby zahustíme ovesnými vločkami (3-4 lžíce) a vzniklou směs důkladně propracujeme rukou. Chvíli necháme stát, až vločky nasáknout tekutinu.

Ze směsi vytvoříme šišku, kterou uložíme na plech s papírem na pečení. Potřeme ji důkladně olejem a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C. Pečeme 30 minut.

Přidáno: 30.10.2018