Treska v pivním těstíčku

Ingredience

500 g filet z tresky, 130 g hladké mouky, 0,5 lžičky soli, špetka drceného pepře, 250 ml světlého piva, 2 bílky, hladká mouka na obalení, tuk na smažení

Postup

Pokud máme tresku mraženou, necháme částečně rozmrazit.

Mouku smícháme se solí a pepřem, přilijeme pivo a metličkou rozšleháme na hladké těstíčko.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do těstíčka.

Plátky ryby osušíme, lehce osolíme, obalíme v hladké mouce a namočíme do těstíčka.

V rozpáleném tuku usmažíme z obou stran dozlatova. Usmažené kousky odkládáme na papírové ubrousky aby odsály přebytečný tuk.

Podáváme s bramborovými hranolky nebo pečenými bramborami, případně bramborovu kaší.

Treska v pivním těstíčku
Treska v pivním těstíčku

Přidáno: 21.9.2013