Tuňák v sezamové krustě

Ingredience

1 kg steaků z tuňáka, 80 g sezamových semínek, 1 bílek, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce olivového oleje, sůl, čerstvě mletý pepř, olivový olej na smažení

Postup

Bílek osolíme, opepříme, přidáme po lžíci oleje a sojové omáčky a vidličkou rozšleháme.

V této marinádě obalíme kousky tuňáka a pak v sezamovém semínku. Uložíme ještě na chvíli do ledničky.

Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje. Až se pořádně zahřeje, vložíme tuňáka a z každé strany smažíme asi dvě minuty (záleží na tloušťce steaků).

Steaky nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s bramborami a zeleninou, nebo jen se zeleninovým salátem.

Tuňák v sezamové krustě
Tuňák v sezamové krustě
Tuňák v sezamové krustě
Tuňák v sezamové krustě

Přidáno: 5.10.2014