Tuňákové bábovičky s kuskusem

Ingredience

1 plechovka zauzených kousků tuňáka (170 g), 2 dl celozrnného kuskusu, 2 lžíce olivového oleje, 1 mrkev, 1 petržel, kousek celeru, 1 malý pórek, 1 cibule, půlka hlávky brokolice, sůl, 2 větvičky libečku

Postup

Všechnu zeleninu očistíme. Kořenovou zeleninu a pórek nakrájíme na větší kusy, cibuli necháme vcelku a všechno dáme do hrnce. Přidáme libeček a zeleninu zalejeme půl litrem vody. Osolíme a povaříme 10 minut.

Zatímco se zelenina vaří, brokolici pokrájíme na drobné kousky.

Po 10 minutách varu přidáme do hrnce i brokolici a povaříme ještě 3-4 minuty. Potom obsah hrnce vylejeme do cedníku, vývar zachytíme a vrátíme do hrnce. Pokud je ho méně než 4 dl, doplníme ho do tohoto množství vodou a znovu přivedeme k varu.

Kuskus promícháme s olejem a zalejeme vařícím vývarem. Přikryjeme ho pokličkou a necháme 10 minut nabobtnat.

Zatím z cedníku s uvařenou zeleninou vybereme všechno kromě brokolice.

Do hotového kuskusu vmícháme celý obsah plechovky s tuňákem a uvařenou brokolici.

Směs natlačíme do libovolné formičky nebo misky, vyklopíme na talíř a ozdobíme uvařenou zeleninou.

Přidáno: 29.5.2018