Tymiánový losos s pečenými bramborami

Ingredience

porce lososa podle počtu strávníků, nové brambory podle počtu a hladu strávníků, olivový olej, čerstvý tymián, drcený kmín, sůl, sušený jemně mletý česnek

Postup

Kousky lososa ze všech stran potřeme olejem, jemně osolíme, posypeme kmínem a lístky tymiánu. Necháme hodinu odpočinout.

Brambory důkladně omyjeme kartáčkem (neloupeme) a nasypeme do mísy.

Pokropíme je olejem, osolíme a posypeme česnekem. Důkladně promícháme, dbáme na to, aby byly všechny brambory naolejované, osolené a očesnekované.

Brambory naskládáme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů. Část plechu necháme prázdnou. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 220°C a pečeme 35-40 minut (podle velikosti brambor).

Potom otevřeme troubu a na prázdné místo na plechu položíme porce lososa. Troubu zavřeme a pečeme dalších 15 minut.

Podáváme s okurkovým salátem.

Přidáno: 14.7.2019