Zapečený pangasius

Ingredience

4 kusy pangasia, brambory podle hladu strávníků, 1 větší mrkev, 1 menší pórek, 200 g zakysané smetany, 150 g bílého jogurtu, 1 vejce, sůl, mletý pepř, sušená bazalka, koření na ryby, mletý kmín, sezamové semínko, olivový olej

Postup

Pórek pokrájíme, mrkev nahrubo nastrouháme. Na rozpáleném oleji krátce osmažíme.
Pekáč vytřeme olejem a nasypeme na něj brambory nakrájené na kousky. Osolíme a okmínujeme. Na ně rozložíme z obou stran osolené filety ryby a posypeme kořením na ryby. Poklademe osmaženou zeleninou, přiklopíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.
Smetanu, jogurt a vejce společně rozmícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky.
Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí. Posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a dopečeme do zezlátnutí povrchu (asi 10 minut).

Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius
Zapečený pangasius

Přidáno: 22.11.2008