Zlaté rybí nugetky

Ingredience

1 kg pangasia nebo jiné ryby, 4-5 lžic hladké mouky, 1 lžička kari, 1 lžička mleté papriky, sůl, 3 lžičky sezamového semínka, olej, 1 hlávka čínského zelí, 250 g malých rajčátek, 250 g surimi tyčinek, citron
zálivka: 3 lžíce olivového panenského oleje, 3 lžíce vody, 3 lžíce citronové šťávy, špetka soli, špetka cukru

Postup

Rozmrazené osušené porce ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme 30-60 minut v chladu uležet.

Mouku smícháme s kari, paprikou a sezamovými semínky.

Rybu nakrájíme na malé proužky, každý obalíme v ochucené mouce a v rozpáleném oleji usmažíme dozlatova a dokřupava. Odkládáme na ubrousky.

Do hrnku dáme suroviny na zálivku a vidličkou důkladně rozšleháme, až vznikne hladká hustá emulze.

Zelí nakrájíme na nudličky a promícháme se zálivkou. Pak vmícháme rajčátka a pokrájené tyčinky.

Na talíř dáme hromádku salátu a několik rybích nugetek.

Podáváme s čerstvě opečenými krajíčky toustového chleba.

Zlaté rybí nugetky
Zlaté rybí nugetky
Zlaté rybí nugetky
Zlaté rybí nugetky

Přidáno: 25.6.2010