Žraločí steak ve vinném těstíčku

Ingredience

4 žraločí steaky, olej na smažení
marináda: 100 ml olivového oleje, po hrstce nadrobno posekané zelené petrželky a tymiánu, 2 podrcené bobkové listy, sůl, mletý pepř, 1 lžíce citronové šťávy, 1 nadrobno pokrájená cibule
těstíčko: 100 ml bílého vína, 1 vejce, hladká mouka, sůl

Postup

Všechny suroviny na marinádu promícháme a steaky do ní přes noc naložíme.

Do misky rozklepneme vejce, osolíme, přilijeme víno, přisypeme mouku a dobře rozmícháme. Mouky dáme tolik, aby vzniklo ne příliš husté těstíčko.

Steaky vyjmeme z marinády, lehce obalíme v hladké mouce a v těstíčku a vkládáme na pánev s rozpáleným olejem. Z obou stran usmažíme dozlatova.

Podáváme s bramborovou kaší.

Žraločí steak ve vinném těstíčku
Žraločí steak ve vinném těstíčku

zdroj: Mánkův rybí restaurant (http://manek.ex-bloguje.cz)

Přidáno: 2.2.2013