Rýžový salát

Ingredience

1 šálek rýže (cca 200 ml), sůl, mletý pepř, 4-5 lžic olivového oleje, citronová šťáva, 1 červená cibule, 1 salátová okurka, hrst cherry rajčátek, hrst čerstvé bazalky

Postup

Rýži uvaříme a necháme vychladnout.

Okurku oloupeme, podélně rozkrojíme a odstraníme vodnatou část se semínky. Tvrdou část pokrájíme na kostičky.

Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, opět odstraníme vodnaté vnitřky se semínky a vzniklé "lodičky" ještě podélně přepůlíme.

Bazalkové lístky a cibuli posekáme nadrobno.

Prochladlou rýži promícháme s olejem, osolíme, ochutíme pepřem a citronovou šťávou.

Přídáme cibuli, okurku, rajčata, bazalku a dobře promícháme. Necháme chvíli uležet.

Podáváme samotné jako lehkou letní večeři nebo jako přílohu k minutkovému masu.

Rýžový salát

Přidáno: 21.8.2010