Jablečný koláč Albert

Ingredience

260 g polohrubé mouky, 200 g třtinového cukru, 230 g másla, 1 lžička skořice
náplň: 2 kg jablek (dala jsem asi 1,3 kg), 2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička skořice

Postup

Z mouky, skořice, cukru a másla připravíme rukama drobenku. Je-li třeba, můžeme přidat trochu mouky.

Dvě třetiny drobenky nasypeme do dortové formy (průměr 22-23 cm) a rovnoměrně namačkáme na dno a částečně i na stěnu.

Jablka oloupeme, nastrouháme na tenké plátky, promícháme s citronovou šťávou a skořicí. Rovnoměrně je navrstvíme do formy a posypeme zbylou drobenkou.

Formu položíme na plech a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme hodinu a 15 minut.

Po upečení necháme zcela vychladnout ve formě, teprve studený z formy vyjmeme a nakrájíme. Můžeme posypat moučkovým cukrem.

Jablečný koláč Albert
Jablečný koláč Albert
Jablečný koláč Albert
Jablečný koláč Albert
Jablečný koláč Albert
Jablečný koláč Albert

zdroj: magazín Albert

Přidáno: 16.3.2014