Jahodové srdce

Ingredience

těsto: 2 vejce, 70 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu, 250 ml vody, 2 lžíce rumu, 125 g másla
dále: rybízová marmeláda, jahody, 1 sáček červeného dortového želé + 3 lžíce cukru

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané srdcové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme tenkou vrstvou marmelády, pak natřeme silnější vrstvu krému. Po obvodu vytvoříme z krému vyšší ozdobnou ohrádku a celou plochu zaskládáme jahodami. Uvaříme želé podle návodu na sáčku a chladnoucím zalijeme jahody. Dáme ztuhnout a vychladit do ledničky. Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.

Jahodové srdce
Jahodové srdce

Přidáno: 8.6.2008