Jahodový moučník

Ingredience

těsto: 2 vejce, 70 g cukru krupice, 2 lžíce oleje, 80 g hladké mouky
krém: 100 g vanilmixu, 250 ml vody, 2 lžíce rumu, 125 g másla
dále: jahody, kousek čokolády

Postup

Celá vejce s cukrem ušleháme do husté pěny. Po lžících vešleháme olej. Vařečkou zlehka vmícháme mouku. Těsto rozetřeme do vymazané a hrubou moukou vysypané koláčové formy a upečeme dorůžova (asi 10 minut, 200°C). Vychladlý korpus potřeme krémem, naskládáme jahody a po obvodu ozdobíme zbylým krémem. Malé hvězdičky krému nastříkáme i do mezer mezi jahody. Nakonec celý koláč lehce posypeme nastrouhanou čokoládou.
Krém: vanilmix rozšleháme s vodou a rumem. Necháme minimálně 15 minut odstát a pak po kouskách vešleháme změklé máslo.
Nemáme-li vanilmix, použijeme místo něj 1 uvařený vanilkový pudink.

Jahodový moučník
Jahodový moučník

Přidáno: 8.6.2008