Nepečený dort s jahodami
Ingredience
500 g mascarpone, 400 ml smetany ke šlehání, 4 lžíce moučkového cukru, 20 cukrářských piškotů, čerstvé jahody, 1 jahodová galaretka
Postup
Do mísy dáme mascarpone, zalijeme smetanou, přidáme cukr a elektrickým šlehačem šleháme až vznikne hustý hladký krém. Množství cukru můžeme upravit podle své chuti.
Dno dortové formy vyložíme piškoty. Natřeme polovinu krému, na který naskládáme další vrstvu piškotů. Zakryjeme druhou polovinou krému a uhladíme. Dáme do ledničky.
Galaretku rozmícháme v 300 ml převařené horké (ne vařící) vody a mícháme do úplného rozpuštění. Necháme vychladnout.
Omyté jahody rozpůlíme a naskládáme na povrch krému ve formě. Zalijeme studenou galaretkou a znovu uložíme do ledničky. Necháme ztuhnout a uležet do druhého dne, aby piškoty natáhly vlhkost z krému.
Přidáno: 29.6.2013