Maďarský tvarohový koláč

Ingredience

těsto: 200 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 150 g moučkového cukru, 125 g másla, 2 malá vejce (nebo 1 velké)
tvarohová hmota: 500 g tvarohu, 4 vejce, 180 g moučkového cukru, 125 g másla, 2 sáčky vanilkového cukru, 1 sáček vanilkového pudinku nebo Zlatého klasu, 200 ml mléka, špetka soli

Postup

Plech (39x26 cm) vyložíme papírem na pečení.

Na vále smícháme mouku s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Vyhloubíme důlek a rozklepneme do něho vejce. Okolo rozmístíme na kousky pokrájené máslo. Rukama zpracujeme těsto. Pracujeme rychle, abychom teplem rukou máslo příliš nerozehřáli, pak by se těsto lepilo a bylo řídké.

Těsto rozdělíme na 6 stejných kousků. Z každého vyválíme váleček na šířku plechu a naskládáme je na plech.

V míse rozmícháme tvaroh se žloutky, změklým máslem a cukrem. Vmícháme mléko, pudinkový prášek a nakonec zlehka sníh ušlehaný z bílků se špetkou soli.

Tvarohovou hmotu rozetřeme na plech mezi válečky a na ně. Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme (cca 35 minut). Povrch zezlátne, případně můžeme zkusit špejlí.

Upečený koláč necháme pořádně vychladnout a až potom krájíme.

Maďarský tvarohový koláč
Maďarský tvarohový koláč
Maďarský tvarohový koláč
Maďarský tvarohový koláč
Maďarský tvarohový koláč

podle www.mimibazar.sk

Přidáno: 26.11.2011